Pure Food Catering Dietetyczny

DIETA SELECT PLUS

Wybierz miasto dostawy:

Menu

środa 23.04.2025

Śniadanie

Opcja 1 Placuszki z twarożkiem truskawkowym z mięta i płatkami migdałów

Opcja 2 Kanapka z kremową pastą z jajek, oliwek i kaparów

Opcja 3 Fritatta z mozzarellą i suszonymi pomidorami z sałatką

Opcja 4 Domowa granola z twarożkiem truskawkowym

Opcja 5 Bowl z szarpanym kurczakiem, ryżem, warzywami i sosem miodowo-musztardowym

Drugie śniadanie

Opcja 1 Zupa buraczkowa

Opcja 2 Brzoskwiniowy shake z białą czekoladą

Opcja 3 Ciasto marchewkowe

Opcja 4 Sałatka z marynowaną pieczarką, pomidorem, fetą, nasionami dyni i koperkowym dressingiem

Opcja 5 Koktajl bananowo-wiśniowy

Obiad

Opcja 1 Spaghetti z ciecierzycą, szpinakiem i parmezanem

Opcja 2 Czerwone curry z kurczakiem z ryżem brązowym z czarnuszką

Opcja 3 Eskalopki ze schabu w sosie z suszonych pomidorów z kaszą pęczak i surówką z ogórków

Opcja 4 Tagine z ciecierzycą i rodzynkami z kuskusem

Opcja 5 Kurczak duszony z marchewką baby i brokułami z kaszą jęczmienną i czerwonym Colesławem

Podwieczorek

Opcja 1 Sałatka z mozzarellą i oliwkami

Opcja 2 Sałatka makaronowa z papryką i korniszonem

Opcja 3 Wiosenna zupa jarzynowa z kalarepą

Opcja 4 Twarożek tzatziki z ogórkiem i oliwkami

Opcja 5 Frytki warzywne z sosem sezamowym

Kolacja

Opcja 1 Smażony ryż z papryką, szpinakiem i fetą

Opcja 2 Szarpana wieprzowina w sosie BBQ z tacosami i Coleslawem

Opcja 3 Sałatka z burakiem, pomarańczą, fetą i miodowym vinegrettem

Opcja 4 Hummus z pieczoną marchewką i bułką wieloziarnistą

Opcja 5 Zapiekanka ziemniaczana ze szpinakiem z sałatką z pomidorów i papryki


czwartek 24.04.2025

Śniadanie

Opcja 1 Sałatka z jajkiem, rzodkiewką i ogórkiem, sos koperkowy

Opcja 2 Bułka wrocławska z twarożkiem rzodkiewkowym z nasionami, ogórek

Opcja 3 Ryżanka z chia z truskawką i czekoladą

Opcja 4 Placuszki z malinowym twarożkiem i żurawiną

Opcja 5 Granola migdałowa z jogurtem i konfiturą wiśniową

Drugie śniadanie

Opcja 1 Fit tiramisu

Opcja 2 Trufle kokosowe

Opcja 3 Zupa szpinakowa

Opcja 4 Pieczone warzywa korzeniowe z kuskusem i sosem cytrynowym

Opcja 5 Chlebek tartinkowy z serkiem łososiowym

Obiad

Opcja 1 Tagliatelle w sosie szpinakowym z wege kotlecikami i mozzarellą

Opcja 2 Kurczak garam masala z aromatycznym ryżem i surówką

Opcja 3 Indyk w sosie pieczeniowym z kasza bulgur z groszkiem i surówka z kapusty czerwonej

Opcja 4 Spaghetti bolognese

Opcja 5 Fileciki z kurczaka duszone z marchewką i groszkiem z puree ziemniaczanym z koperkiem

Podwieczorek

Opcja 1 Krupnik

Opcja 2 Pudding z tapioki z musem z owoców leśnych

Opcja 3 Sernik z kruszonką czekoladową

Opcja 4 Ciasto budyniowe z truskawkami

Opcja 5 Sernik z brzoskwiniami

Kolacja

Opcja 1 Penne arrabbiata

Opcja 2 Sałatka z kurczakiem, ogórkiem i mozzarellą

Opcja 3 Ziemniaki zapiekane z pieczarkami, serem i tymiankiem

Opcja 4 Kanapka z szarpanym kurczakiem i salsą mango

Opcja 5 Sałatka gyros z kurczakiem, korniszonami i kukurydzą


piątek 25.04.2025

Śniadanie

Opcja 1 Sałatka z ciecierzycą, suszonymi pomidorami i pestkami dyni

Opcja 2 Mango sticky rice

Opcja 3 Kanapka z pastą z szynki i jajek, pomidor

Opcja 4 Jaglanka Monte z truskawkami

Opcja 5 Bowl z batatami, awokado i pieczonymi pomidorkami

Drugie śniadanie

Opcja 1 Zupa pomidorowa z ryżem

Opcja 2 Sałatka owocowa z pomarańczą, winogronami i orzechami

Opcja 3 Malinowy serniczek

Opcja 4 Humus z suszonymi pomidorami, nachosy

Opcja 5 Fantazja z maliną i gorzką czekoladą

Obiad

Opcja 1 Makaron smażony po chińsku z jajkiem sadzonym i warzywami

Opcja 2 Drobiowe mielone z ziemniaczkami z koperkiem i surówką z marchewki z jabłkiem

Opcja 3 Spaghetti w sosie śmietanowo-serowym z kotlecikami rybnymi

Opcja 4 Kotlety ziemniaczane z twarogiem z sosem chrzanowym i surówką z marchewki

Opcja 5 Kurczak w kremowym sosie koperkowym z pieczonymi ziemniaczkami i surówką z pikli i marchewki

Podwieczorek

Opcja 1 Twarożek a'la guacamole, nachosy

Opcja 2 Koktajl brzoskwiniowo-marchewkowy

Opcja 3 Sałatka z mandarynką i selerem naciowym

Opcja 4 Ciasto bananowe z masłem orzechowym

Opcja 5 Sałatka grecka z prażonymi nasionami

Kolacja

Opcja 1 Bułka wrocławska z pastą rybną z ogórkiem konserwowym i szczypiorkiem

Opcja 2 Tacos z meksykańskim gulaszem wołowym z kukurydzą i fasolą

Opcja 3 Ziołowy ryż z ciecierzycą i jarmużem

Opcja 4 Bajgiel z pastą pieczarkową z jajkiem z rukolą i papryką

Opcja 5 Smażony makaron po chińsku z warzywami


sobota 26.04.2025

Śniadanie

Opcja 1 Krem jaglany z sosem tahini i pieczoną brzoskwinią

Opcja 2 Bajgiel z pastą jajeczną z papryką i bazylią

Opcja 3 Bowl z jajkiem sadzonym, ziemniaczkami, groszkiem i sosem szczypiorkowym

Opcja 4 Budyń jaglany a 'la Snickers

Opcja 5 Orzechowy twarożek z winogronami

Drugie śniadanie

Opcja 1 Fit bajaderki

Opcja 2 Sałatka owocowa z mieszanką orzechową

Opcja 3 Smoothie marchewkowo-malinowe

Opcja 4 Zupa krem z kukurydzy z cheddarem

Opcja 5 Chrupiąca sałatka z ciecierzycą i sosem jogurtowym

Obiad

Opcja 1 Tofu z sosem chili-mango, makaronem ryżowym i surówką z czerwonej kapusty

Opcja 2 Pulpeciki w sosie koperkowym, kasza perłowa, surówka z marchewki

Opcja 3 Kurczak w jogurtowej marynacie ziołowej z ryżem, pieczone warzywa

Opcja 4 Penne arrabbiata z ciecierzycą

Opcja 5 Pulpety rybne w sosie curry z ziemniakami, surówka z marchwi

Podwieczorek

Opcja 1 Smoothie truskawka-ananas

Opcja 2 Sałatka grecka z fetą i vinegrette'm

Opcja 3 Zupa ogórkowa

Opcja 4 Koktajl truskawkowy z mango

Opcja 5 Deser jogurtowy z musem jabłkowym i biszkoptami

Kolacja

Opcja 1 Bowl z pieczonymi warzywami, ciecierzycą i sosem orzechowym

Opcja 2 Fasolka po bretońsku z bułeczką wieloziarnistą

Opcja 3 Włoska sałatka caprese

Opcja 4 Klasyczna pasta jajeczna, chleb żytni, ogórek

Opcja 5 Babka ziemniaczana z kwaśną śmietaną, sałatka z pomidorów


niedziela 27.04.2025

Śniadanie

Opcja 1 Bowl z ciecierzycą, batatem i sosem cytrynowo-koperowym

Opcja 2 Chlebek żytni z pastą z kurczaka z papryką i koperkiem

Opcja 3 Bellriso z owocami i czekoladą

Opcja 4 Bajgiel z mozzarellą, pomidorkiem i bazylią

Opcja 5 Kokosowa kasza manna z malinami

Drugie śniadanie

Opcja 1 Smoothie brzoskwiniowo-truskawkowe

Opcja 2 Skandynawska zupa rybna

Opcja 3 Sałatka z kukurydzą, ogórkiem i fetą

Opcja 4 Deser jogurtowy straciatella z miętą

Opcja 5 Zupa krem z cukinii

Obiad

Opcja 1 Kotleciki warzywne, puree z zielonego groszku, surówka z tartej marchewki, jabłka

Opcja 2 Zraziki z boczkiem i ogórkiem kiszonym, pieczone ziemniaki, Coleslaw

Opcja 3 Schab w sosie z suszonych pomidorów, kasza bulgur, surówka z kiszonej kapusty

Opcja 4 Chilli sin carne z ryżem

Opcja 5 Fileciki z kurczaka, marchewka z groszkiem, puree ziemniaczane

Podwieczorek

Opcja 1 Korzenne trufle czekoladowe

Opcja 2 Leczo

Opcja 3 Fit deser Kinder Country

Opcja 4 Marokańska sałatka z kaszą bulgur z granatem, migdałami i marchewką w ziołowym pesto

Opcja 5 Koktajl porzeczkowo-wiśniowy

Kolacja

Opcja 1 Kasza bulgur z grillowaną papryką, rukolą i fetą

Opcja 2 Kofty z warzywami, pita, sos tzatziki

Opcja 3 Bajgiel z serkiem paprykowym, ogórek

Opcja 4 Placki ziemniaczane z sosem grzybowym

Opcja 5 Kopytka z brokułami i kurczakiem